måndag 4 mars 2013

¡Trabajo en grupos!


¡Hola! - OBS!!! Ni kan vara i mediateket i morgon onsdag!!!

Vi avslutar spanskan i årskurs 7 genom att göra ett grupparbete av de sista fyra texterna. I grupparbetet ingår att:


  1. Lägga upp en plan tillsammans i gruppen för vad som ska tas med i presentationen
  2. Presentera texten kort på spanska och sammanfatta den på svenska 
  3. Presentera nya ord i texten (som vi inte haft tidigare)
  4. Presentera ny grammatik i texten
  5. Planera vem som ska säga vad i presentationen
Till hjälp har ni texten i textboken med gloslistan. Ni har övningsboken som behandlar den nya grammatiken för kapitlet och ni kan även ta hjälp av minigrammatiken i textboken på sidan 92 och framåt. 

Arbetsplats:
Onsdag - Mediateket
Tisdag - H209

Tänk på att ni har två lektioner på er att förbereda er presentation och att ni därför inte ska göra den för stor. På onsdag nästa vecka börjar vi presentationerna med grupp 13 och därefter följer grupp 14, 15 och 16 som får vardera 10 minuter för att presentera sin text. Dessa 10 minuterna kan man fördela på olika sätt: genom att enbart presentera de olika delarna eller genom att presentera en del och att göra en övning med klassen en del av tiden. Det kan också vara bra att inom de 10 minuterna inkludera en liten stund för frågor.  

Det grupperna presenterar kommer att inkluderas i provet vecka 12. Allt material som kan läggas ut på bloggen är därför välkommet så att alla kan ta del av informationen när man tränar inför provet. Det är också viktigt att man antecknar flitigt under presentationerna och ställer frågor på sådant man inte förstår. Givetvis finns jag med och stöttar när det gäller de svårare frågorna. 

Om ni skulle stöta på problem så får ni gärna ställa frågor här i bloggen! Jag kommer att ha min dator med mig och svarar så fort jag kan på era frågor.

¡Suerte!




1 kommentar: