måndag 18 februari 2013

LiveMocha!

¡Hola todos!

Hoppas ni har det riktigt bra på er första sportlovsdag!

Förra veckan fick ni göra ett litet experiment i att skriva på spanska - tack för att ni ville ställa upp på detta! Jag hoppas att ni tyckte att det var lärorikt och en bra träning att skriva helt utan ordböcker.

På onsdagen fick jag ta del av era fina Prezi-presentationer. Bedömningen för dessa ska jag försöka hinna lägga upp på Unikum under veckan samt bedömningen för "una carta" som ni skrev på bloggen.

Jag tipsade också om en hemsida dit man kan gå och ta en gratis spanskkurs och eventuellt chatta med lite spansktalande elever. Denna sidan heter Live Mocha och ni hittar den genom att klicka på länken här under. När ni kommit dit måste ni registrera er genom att klicka på Create an account och välja gratisversionen. Tänk på att ange att det är spanska ni vill träna och att ni läser på basnivå (A1). När ni sedan fått ert lösen via mail är det bara till att gå in och börja träna spanska genom olika övningar. Ni hittar då elever som är spansktalande i chatten till höger om kurssidan. Tänk på att vara försiktiga när ni chattar med andra och att avbryta chatten om ni tycker att personen verkar olämplig att prata med. 

När ni kommer tillbaka dra vi igång tempot igen och tar oss igenom det allra sista i årskurs 7. Detta ska vi bland annat göra genom att ha ett litet grupparbete, göra läs- och hörförståelse och skriva ett kort inlägg på bloggen.

Njut av er ledighet!

¡Espero que lo paséis bien!

/Tina

LiveMocha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar